Dijous, 21 De Febrer De 2019
Oficina Municipal: Passeig del Vall, 8 1r 25620 Tremp - C/ Únic, 20, Gavet de la Conca - 25639
Telèfon: 973650217 Fax: 973650217

Serveis

Castell de Sant Gervàs

Sant Miquel de la Vall,

Web: http://www.pallarsjussa.net/castells/gervas.html

El complex de Sant Gervàs que consta d'ermita, castell i poblat del segle XII, i les restes de la capella castral del segle IX.

Destaca la seva torre de mitjans del segle IX al voltant de la qual es va construir el castell i l'antic poble de Sant Miquel, que va quedar deshabitat al segle XV a causa dels greus enfrontaments entres els comtes del Pallars i els senyors de Llordà. Al mes de maig, s'hi celebra un bonic aplec.

Bonrepòs

Sant Salvador de Toló,

Telèfon: 973 664194

Fax: 973 266078

E-mail: diputacio@diputaciolleida.cat

Web: http://www.lleidatur.com/esp/grangescolab.html

La finca de Bonrepòs, d’un extensió aproximada de 420 ha, es troba al terme municipal de Sant Salvador de Toló, avui Gavet de la Conca (Pallars Jussà).

El 13 d’agost de 1942, la Diputació de Lleida la va adquirir per 400.000 ptes per habilitar-la com a escola agrícola, granja experimental de cultius, selecció de llavors i espècies forestals i ramaderes, i com a finca subministradora d’aliments per als centres de beneficència de la institució.

El 9 de juny de 1944 la Diputació de Lleida cedí l’ús de la finca a l’Institut d’Estudis Ilerdencs perquè l’explotés com a camp agrícola, dedicat al conreu i selecció de la patata. Posteriorment, es va constituir el Patronato de la Estación de Biología aplicada de Nuestra Señora de Bonrepós, que depenia de l'IEI i del CSIC, i que seria l’encarregat d’explotar la finca.

El 28 de febrer de 1964, el Ple de la Diputació acordà que la finca de Bonrepòs revertís automàticament al patrimoni de la Diputació ja que no s’havien acomplert les finalitats i les condicions que es van estipular en l’acord de cessió d’ús a l’IEI.

L’any 1982, es van iniciar els tràmits de construcció d’un alberg per a excursionistes, amb una cabuda de 60 places.

L’any 1998 es va aprovar el conveni amb el Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya per crear un nucli de testatge i reproducció de la vaca bruna a les comarques de muntanya.

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web